• Gebroekerdijk 25, 6101 VT Echt

“Don’t raise your voice, improve your argument.” 

-Harvey Specter, Suits-

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een rake quote van Harvey, want iedereen herkent dit. Binnen elk team gebeurt er elke dag, op elk moment zoveel, maar zijn we ons daar bewust van? Zijn we ons echt bewust van het feit dat hoe we ons “professioneel” opstellen of hebben we vooral een mening over hoe collega’s zich al dan niet professioneel opstellen?

Verantwoordelijkheid, aanspreekgedrag en taakverantwoordelijkheid, stuk voor stuk prachtige termen die elk team zou moeten nastreven, maar gebeurt dat ook? Het is mijn job om collega’s daarmee te triggeren en te confronteren, maar ook om collega’s oprecht en respectvol met elkaar in gesprek te laten komen.

Ik houd ervan om te zeggen wat iedereen denkt maar niet uitspreekt. Ik geniet om de groepsdynamiek volledig overhoop te halen, vanuit een positieve benadering waarbij we oog hebben voor elkaar. En daar heb ik voldoende tools voor. Hieronder vind je er 2, maar in overleg kunnen we het teamtraject volledig op maat maken.

 Iemand noemde mij de 'moderator voor een teamdag' en die titel past perfect.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inspiratiesessie "de Droommachine"

Stel je voor dat je een wens hebt voor een ander, welke wens zou je dan hebben en voor wie? Deze vraag staat centraal tijdens de introductie van de Droommachine en daar komen de meest persoonlijke verhalen uit voort. Het gunnen van iets voor een ander en je inzetten voor een ander is een sterk middel om je medewerkers te inspireren en te waarderen. De Droommachine kan ingezet worden in de coachings-variant, maar kan ook een energieke manier zijn om te werken aan teambuilding, het ontwikkelen van teamcompetenties in combinatie met een bedrijfsactiviteit. De Droommachine is een trainings- of coachingsmethode die zich richt op de persoon achter de werknemer.

De Droommachine gaat in ieder geval je medewerkers verrassen, binden en boeien, uitdagen en inzetten.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inspiratiesessie "de koffieautomaat-theorie" 

Deze inspiratiesessie bestaat uit een herkenbaar verhaal voor iedereen die in een team werkt. De zaken die je energie geven worden benoemd en ook komen de echte energiekillers voorbij. In een razend tempo herkennen we onze werkdag en de vergaderingen. Uiteindelijk staat de koffieautomaat als prikkelende metafoor om je uit te dagen om je eigen effectiviteit binnen je team onder de loep te nemen. De presentatie wordt verder vormgegeven door een aantal energieke tempoversnellingen waardoor men op ludieke wijze met elkaar in gesprek raakt. Vanuit deze informele invalshoek gaat het team aan de slag om afspraken met elkaar te maken waardoor men de volgende dag direct resultaat ziet.

De inspiratiesessie is een waardevolle energizer om denkpatronen te doorbreken en om met je team de volgende stap te zetten.

Vanuit eigen ervaring neem ik de deelnemers mee in hoe ik mijn team in beweging kreeg. Gesproken vanuit het hart.